Energielabel voor kantoorpanden

22/02/2017
Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoren energiezuinig zijn en voldoen aan een energielabel C.
Kantoren met een slechter label zoals ( D t/m G ) mogen dan niet meer gebruikt worden.

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst wil dat eigenaren van kantoorgebouwen hun panden zuiniger maken. Wat houdt dit in voor u?

Eigenaren van energieslurpende kantoren moeten hun panden zuiniger maken. Dat is geen probleem zegt minister Stef Blok, want de investering betaalt zich terug door besparing op energiekosten.

De verplichting voor een (minstens) label C geldt alleen voor kantoren. Wel komt er een onderzoek naar de mogelijkheden in andere gebouwen zoals o.a. winkels, bedrijfsgebouwen, scholen, zorginstellingen, sporthallen, musea ect.

Voor kantoren met een label D, E of F geldt dat zij waarschijnlijk geen grote bouwkundige ingrepen hoeven te doen om label C te krijgen. Voor deze kantoren is een simpele aanpassing aan de installatie (bijv. verlichting) al voldoende.  

Kantoren die nu label G hebben, zullen wel maatregelen als glas- of dakisolatie nodig hebben.

Eigenaren van kantoorpanden moeten nu al met maatregelen rekening houden, omdat de regel ook voor bestaande contracten gaat gelden. Het is verstandig zelfs al verder te kijken: vanaf 2030 moeten kantoorpanden zelfs een label A hebben. Wanneer grotere bouwkundige ingrepen nodig zijn voor een label C dan kan het verstandig zijn alvast wat extra maatregelen te nemen, zodat het gebouw een label A krijgt.

Lees meer over dit onderwerp:
 
 
 
Sweere V.O.F.